Drie voordelen van de Hyundai IONIQ 5 

Heb jij altijd al eens in een SUV willen rijden? Kies dan eens voor de Hyundai IONIQ 5. Deze stoere SUV is niet alleen volledig elektrisch, maar zal ook iedereen versteld doen staan. Niet voor niets is deze elektrische auto door veel autokenners uitgeroepen tot de koning in zijn klasse. Lees snel verder en kom de drie voordelen van de hypermoderne Hyundai IONIQ 5 te weten.

1. Ontzettend veel beenruimte 

Het is inmiddels bekend dat de Hyundai IONIQ 5 een goede actieradius heeft, snel oplaad, een stoer uiterlijk heeft en comfortabel rijdt. Alle eigenschappen die je verwacht van een SUV en die zeker ook niet ontbreken bij dit pareltje. Hebben we nog iets te klagen over deze elektrische auto? Slechts een paar kleine dingen, maar we richten ons nu eerst tot de voordelen. Zo heeft deze stoere SUV ontzettend veel beenruimte. Dit is mogelijk doordat de auto geen brede middentunnel heeft die de beenruimte beperkt. Hiermee is de Hyundai IONIQ 5 uitermate geschikt voor lange mensen. 

2. Duidelijke informatie over het bereik 

Vandaag de dag beschikt iedere moderne auto over een scherm op het dashboard. Hiermee stel je niet alleen eenvoudig je navigatie in, maar kan je ook veel andere zaken regelen. Zo zet je in een handomdraai een andere radiozender op en kan je met de Hyundai IONIQ 5 zelfs bijhouden hoeveel je tijdens je rit verbruikt. De kleurrijke balk laat precies zien hoeveel kilometers erbij komen als je bijvoorbeeld de airco inschakelt.   

3. Dode hoek camera 

We zijn allemaal bekend met de dode hoek van een vrachtwagen. Dit zijn meerdere zijkanten waar een vrachtwagenchauffeur niets kan zien in zijn spiegels. Het is hierdoor dan ook levensgevaarlijk om hier te gaan staan en er zijn helaas al meerdere ongelukken door gekomen. Maar wist je dat een auto ook dode hoeken heeft? Met je spiegels kan je niet volledig rondom je auto kijken, waardoor je soms wel eens iets ontgaat. Om dit te voorkomen beschikt de Hyundai IONIQ 5 over een dode hoek camera. Zodra je het knipperlicht gebruikt dan springt deze camera direct aan en zie je precies wat er in jouw dode hoek gebeurt. Een ongeluk is hiermee gemakkelijk te voorkomen!  

Nadelen Hyundai IONIQ 5 

Ondanks de drie grootste voordelen van de Hyundai IONIQ 5 zijn er toch enkele nadelen te benoemen. Zo heb je beperkt zicht op het digitaal instrumentenpaneel. De bovenhoeken van dit scherm verdwijnen namelijk achter de rand van het stuur. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de snelheid te lezen. Bovendien is het stuur maar beperkt verstelbaar. Houd je ervan om lange autoritten te maken? Dan moet je met de Hyundai IONIQ 5 iets snipperen op comfort. Het stuur is niet in de diepte verstelbaar, waardoor het rijden van lange afstanden onprettig worden. Desondanks is de Hyundai IONIQ 5 nog steeds de koning van alle elektrische SUV’s. Heb je liever geen SUV? Dan is de elektrische Volkswagen ID 3 misschien meer iets voor je.  

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *