Het restylen van een horeca-onderneming doe je zo!

Het restylen van een horeca-onderneming doe je zo!

Ga je binnenkort jouw huidige horecapand restylen? Dan is het erg belangrijk dat je hierover goed gaat nadenken, voordat je start. Het herinrichten van een horeca-onderneming is namelijk een grote investering, die je niet vaak over zult doen. Lees hieronder hoe je dit het beste aanpakt. 

 

Welke stijl bij welke type zaak?

Het belangrijkste is om te kijken naar welke stijl bij jouw type zaak past. Kijk hiervoor naar wat past bij de uitstraling van het bedrijf, bij het publiek en bij de sfeer die je wilt uitstralen. De inrichting van je horecazaak bepaalt voor een groot gedeelte het gevoel van de doelgroep die binnenkomen in jouw zaak. Het is vanzelfsprekend dat een oud stadscafé een andere stijl en uitstraling heeft dan een Michelinster restaurant. 

 

Maak een stappenplan

Voor het restylen van een horeca-onderneming kun je ervoor kiezen om een interieurarchitect. Vaak heb je zelf al wat ideeën over hoe het eruit kan komen te zien, maar kun je nog wel wat hulp gebruiken van iemand anders. Kijk voor inspiratie eens naar Kaja horeca interieurs. Maak bijvoorbeeld een moodboard en een wensenbrief zodat de architect gelijk kan inspelen op je wensen. Daarnaast is het ook verstandig om een betrouwbare aannemer te kiezen. Zorg voor een stappenplan en tijdschema, om de verbouwing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. 

 

Sfeer en verlichting

Een horecaonderneming moet voelen als een geweldige beleving voor de doelgroep. Door deze beleving te creëren is het van belang om te kijken naar sfeer en verlichting. Het gebruik van verschillende soorten lampen en warm licht is een goede manier om sfeer te creëren. Daarnaast doen de kaarsen, kleine accessoires, veel groene planten en wanddecoratie het ook altijd goed. 

 

Genoeg zitplekken

Voor veel gasten is het van belang om lekker rustig te kunnen zitten en te kunnen genieten van een kop koffie. Dit doe je door genoeg horeca tafels en stoelen te plaatsen in de zaak. Deel deze tafels en stoelen in op een manier dat er veel ruimtes en hoekjes ontstaan, waardoor het niet meer één grote ruimte is. Dit zorgt voor veel gezellige ruimtes waar de klanten kunnen gaan zitten. 

 

Open keuken

Een echte trend op dit moment is een open keuken. Dit is een keuken waarin de gasten de gehele keuken kunnen zien. De gasten kunnen zien hoe het eten wordt bereid en hoe de koks te werk gaan. Zij kunnen dan zien of er op een hygiënische manier gewerkt wordt in de keuken. Meestal wordt het gewaardeerd wanneer een zaak een open keuken heeft, dit zorgt voor meer vertrouwen in het restaurant. Overleg dit van tevoren wel even met het personeel. Ze moeten er wel rekening mee houden dat ze continue op de vingers worden gekeken door de gasten. 

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *