Ouderen en digitaal geld, hoe ga je hier mee om?

Bitcoin

De online technologie gaat als een speer. Je merkt dat vooral de oudere generatie dit niet meer kan bijbenen en dat kan ik me heel goed voorstellen. Toch is het belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, omdat al de oude technieken wegvallen. Je leest hier hoe ouderen met digitaal geld om kunnen gaan. 

 

Online bankieren doe je zelf

Vroeger maakte je geld over via een overschrijvingskaart, tegenwoordig doe dit via tikkies en betaalverzoeken in je online bankieren. Tegenwoordig hebben alle banken eigenlijk maar 1 doel en dat is hun klanten online krijgen en zo veel mogelijk zelf doen. Dit kan een grote stap zijn, maar als je het eenmaal kent is het erg gemakkelijk. Door online inzicht in je rekening en het online overmaken krijg je ook meer inzicht in de werking van online geld. Vraag dus de app of de online omgeving aan bij eigen bank en krijg meer kennis in digitaal geld. 

 

Verbreed je kennis over digitaal geld samen

Het klinkt een beetje cliché, maar toch is dit één van de dingen die het beste werkt. Samen je kennis delen levert namelijk veel op. Dus als je iemand in je familie of vriendenkring hebt, die bekend is met digitaal geld kijk er dan eens samen naar. Zo heb je misschien beide andere ervaringen en kan je veel van elkaar leren. 

 

Online kopen

Online kopen, bijna iedereen doet het tegenwoordig. Ook dit doe je via IDEAL of je creditcard online. Door dit te doen krijg je inzicht in de digitale wereld. Het is dus vooral doen. Je komt er dus uiteindelijk pas echt achter als je het doet. Je zult merken hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. 

 

Investeren in digitale munten?

Bitcoin kopen? Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar dit is zeker de moeite waard. Bitcoin is een digitale munt. Deze kun je kopen en weer verkopen. Het is dan de bedoeling dat je de Bitcoin koers goed in de gaten houdt. Zo kun je veel meer waarde maken van je geïnvesteerde geld. Dit is een goeie manier van inzicht krijgen in online geld omdat je er met je eigen geld in investeert. Overigens krijg je natuurlijk in het begin de stappen uitgelegd en hoeft je inleg niet direct heel hoog te zijn. 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *