Startende ondernemer? Vergeet zakelijk internet niet!

Startende ondernemer? Vergeet zakelijk internet niet!

Als startende ondernemer weet je natuurlijk dat je zakelijke kosten fiscaal kunnen worden verrekend. Een laptop, bureau of andere kosten die je gaat maken als je begint met je bedrijfje zijn voorbeelden hiervan. Maar abonnementen zoals zakelijk internet of telefonie zijn ook fiscaal aftrekbaar! Wat je hierover allemaal moet weten zullen we je in dit artikel vertellen. Benieuwd? Lees dan vooral nog even verder!

Je opties

Als je je internetgebruik fiscaal wilt gaan verrekenen hoef je niet per se een nieuw abonnement te nemen, maar dit is eigenlijk wel de beste optie. Het maakt voor de belastingdienst namelijk niet uit hoe het internet pakket heet, maar je moet wel kunnen bewijzen dat je het zakelijk gebruikt. Zorg er daarom voor dat je kunt bewijzen dat je bijvoorbeeld je boekhouding online via het internet pakket doet. Een andere optie is een zakelijk pakket afsluiten. Het hoeft dus niet per se, maar je hebt gelijk wel allerlei extra voordelen als je dit wel doet. Zakelijke verbindingen zijn namelijk vaak een stuk sneller en bieden extra’s, zoals firewalls en backups. Deze extra’s heb je doorgaans niet bij een particulier pakket dus het is zeker goed om hier je voordeel uit te halen.

TV en internet

Let er wel op dat wanneer je een alles in 1 pakket hebt met bijvoorbeeld ook televisie erin dat dit moeilijker aftrekbaar is. Je hebt tv namelijk niet nodig voor je onderneming, maar de prijs van het pakket staat wel op 1 factuur. Je zult dus de specifieke kosten moeten laten specificeren. Het zou in theorie, dus kunnen, maar het is niet erg handig!

Bedankt voor het lezen van ons artikel. Hopelijk ben je nu iets beter ingelicht en kun je wat kosten besparen!

Bron: Zakelijk bellen

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *