Wat is het verschil tussen traditionele marketing en online marketing?

Wat is het verschil tussen traditionele marketing en online marketing?

In de afgelopen 30 jaar is er enorm veel veranderd in de wereld. De grote oorzaak hiervan is de technologische revolutie. Waar je vroeger je antwoorden uit een encyclopedie moest halen, stel je nu gewoon je vraag aan je telefoon. Dit is nog maar één van de vele veranderingen die we hebben doorgemaakt. Maar wat is het verschil tussen traditionele marketing en online marketing?

Traditionele marketing & online marketing

Voor de opkomst van het internet zagen marketingactiviteiten er heel anders uit dan vandaag. Flyeren of een advertentie plaatsen in de krant waren de voornaamste kanalen. Later werd adverteren via de radio en de televisie ook groot. Tegenwoordig zien we nog steeds wel advertenties in de krant en zien en horen we ook nog zeker advertenties op de radio en televisie. Echter verplaatst een groot deel van het marketingbudget van bedrijven zich steeds meer naar online. Logisch, als je bedenkt dat tegenwoordig enorm veel geld wordt uitgegeven via het internet. Je hoeft immers niet meer naar de winkel.

De opkomst van online marketing

Met de opkomst van e-commerce kwam tevens de opkomst van online marketing. Want wanneer de online retailwaarde toeneemt, neemt de online concurrentie ook toe. Het werd een strijd om de 1e plaats in zoekmachines zoals Google. Daarnaast maakte Sociale Media een enorme opmars, deze platformen lenen zich ook zeer goed om een specifieke doelgroep te bereiken. Ten opzichte van traditionele marketing heeft online marketing het grote voordeel dat je specifieke doelgroepen kunt bereiken en dat je heel goed kunt meten wat je campagnes voor resultaat hebben. 

Online marketing begint bij een goede website

Nu stel je jezelf waarschijnlijk de vraag; “Hoe zorg ik voor goede online marketing?”. Je website is de basis voor goede online marketingactiviteiten. Een goede lightspeed webshop zal het altijd winnen van een website van een gratis webbouwer. Verder is het een kwestie van de juiste specialisten inschakelen om je website tot een hoger niveau te tillen.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *