Wat je wel en niet moet doen bij het geven van relatiegeschenken

Wat je wel en niet moet doen bij het geven van relatiegeschenken

Een relatiegeschenk is in de meeste gevallen gewoon een blijk van waardering ten opzichte van een van je zakelijke relaties. Maar het kan ook een marketingmiddel zijn ter promotie van een van je producten of diensten. In ieder geval wil je altijd dat een relatiegeschenk op een goede manier wordt ontvangen. In dit artikel zullen we je daarom uitleggen, wat je wel, maar ook wat je vooral niet moet doen als je relatiegeschenken wilt geven.

Origineel zijn

Wat je vooral wel moet doen is origineel zijn. Mensen hebben waarschijnlijk al genoeg pennen, tasjes of waterflessen. Geef daarom een keer iets anders. Op deze manier zal je relatie er misschien ook echt iets aan hebben en verdwijnt je geschenk niet in de rommella. Want dat wil je absoluut niet toch?

Je relatie kennen

Wat je ook moet doen is goed weten aan wie je het cadeau geeft. Als je een cadeau geeft wat helemaal niet past bij de persoon die het ontvangt kan ik het in sommige gevallen zelfs meer kwaad dan goed doen. Bedenk dus even voordat je iets geeft of het cadeau wel past bij de persoon.

Don’t overdo it

We blijven natuurlijk nuchtere Hollanders. Dus ga alsjeblieft niet té ver bij het geven van je relatiegeschenk. Je hoeft dus niet te vaak, maar ook niet een te duur cadeau geven. Op deze manier blijft het ook een speciaal moment en zal je relatie erg blij zijn met het geschenk dat je geeft.

Bron: Van Helden

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *