Welke cryptovaluta past bij mij

Welke cryptovaluta past bij mij

Zoals veel waarschijnlijk al wel waren opgevallen, is er de laatste jaren een enorme groei geweest in de cryptocurrency wereld. Het begon in 2013 toen de koers van de bitcoin enorm veranderde en de bitcoin hierdoor ook steeds bekender werd. Veel mensen gingen zich toen in de wereld van de cryptocurrency verdiepen en kwamen er ook een heel aantal andere cryptovaluta bij. Wanneer jij ook graag wil gaan handelen in cryptovaluta, of zelfs alleen maar een beetje wil meegenieten van de hype waar iedereen het over heeft, is het belangrijk dat je weet welke cryptovaluta er zijn en welke bij jou past. 

 

Verschillende soorten 

Wanneer je een coin kopen wil, is het belangrijk voor jezelf te weten wat je ermee wil doen. Heb je bijvoorbeeld heel veel tijd om de koers steeds in de gaten te houden, of doe je liever mee voor de langere termijn. Er zijn namelijk een heel aantal kleine munten die met het uur al heel erg veranderd zijn in de koers. Mensen die handelen in deze munten zijn daarom ook vaak fulltime bezig met het bijhouden van de koersen en kopen steeds op de dieptepunten weer nieuwe munten. Hierbij is er wel een groot risico dat het bedrag niet meer omhoog zal gaan en dat je dus je geld kwijt raakt. 

 

Leestip: https://www.descrypted.com/bitcoin/ 

 

Wanneer je liever gaat voor de lange termijn, kan je gaan voor een munt die niet veel fluctueert in de koers. Kijk bijvoorbeeld naar de bitcoin, deze daalt en stijgt heel geleidelijk en is sinds het begin al met heel veel procent gestegen. Veel mensen die in de wereld van cryptovaluta zitten voor bijvoorbeeld hun pensioen, kopen dan ook een munt zoals de bitcoin. Je hoeft dan niet heel erg op te letten op wat er gebeurt met de koersveranderingen en zorgt er dan ook voor dat je er niet fulltime mee bezig hoeft te zijn om je geld te behouden of juist te vermeerderen. Welke cryptovaluta bij jou past heeft dus grotendeels te maken met de hoeveelheid zekerheid die je wil hebben en de hoeveelheid tijd die je erin wil steken.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *