5x redenen om jouw meterkast te vervangen

5x redenen om jouw meterkast te vervangen

Een nieuwe meterkast is vrij prijzig, daarom is het verstandig om na te gaan of je een nieuwe meterkast nodig hebt. Wij zetten 5x redenen op een rijtje die gelden als je jouw meterkast wilt vervangen.

1. Oude stoppenkast vervangen voor nieuwe meterkast

Las jij een verouderde woning bezit is de kans groot dat er een oude stoppenkast aanwezig is. Deze oude apparatuur kan na een te lange periode onveilig worden door de verouderde technieken en materialen. De stoppenkast bestaat vooral uit zekeringen en hierdoor biedt deze voldoende veiligheid, maar wanneer de apparatuur te oud is wordt het aangeraden om een nieuwe meterkast te laten plaatsen. 

2. Meer elektrische apparatuur in de woning

De meterkast kan een bepaald aantal groepen aan en wanneer deze wordt overschreden kan kortsluiting voorkomen. Om dit uit te sluiten is het van belang om de meterkast op tijd te vervangen. Door een nieuwe groepenkast te plaatsen is er ruimte om extra groepen aan te leggen waarop de elektrische apparaten aangesloten kunnen worden.

3. Het plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen worden steeds populairder en dit is terug te zien in het aantal vervangen meterkasten. Bij het plaatsen van zonnepanelen moet de aansluiting in acht genomen worden, zodat het rendement maximaal is. Daarnaast is het belangrijk om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen om de veiligheid van bewoners en de zonnepanelen te waarborgen. 

4. Het aanschaffen van apparatuur op krachtstroom

Het aanschaffen van apparatuur met een vermogen van 8000 watt of meer betekent dat hiervoor krachtstroom nodig is. Denk bij deze apparatuur aan bijvoorbeeld een jacuzzi, sauna of warmtepomp. Een reguliere meterkast heeft geen krachtstroom en daarom moet deze vervangen worden voor een nieuwe meterkast. 

5. Overgang naar inductie- of keramisch koken

Het vervangen van de meterkast is ook nodig wanneer je overschakelt op inductie koken of keramisch koken. Voor deze kookplaten geldt namelijk een vermogen van 7300 watt en hierdoor heb je een fornuisgroep nodig.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *